Nano, az apró óriás

2022.06.19. Balázs

Ritka eset, amikor teljes az összhang magbízó és megbízott között. Amikor közös a gondolkodásmód, az ízlés, a célok, a munkamorál, de még a humorérzék is. Egy ilyen ritka és szerencsés csillag-együtt állás indította el lassan fél éve futó, és nyugodtan mondhatjuk, hogy egyik kedvenc projektünket, amitől partnerünkkel, a Clarabottal közösen fejlődhetünk és léphetünk újabb területekre. Ez a Nano sztorija.

Még tavaly ősszel keresett meg minket először a magyar Clarabot cég azzal, hogy kifejlesztettek egy forradalmi fájlmegosztási szolgáltatást Nano néven, ami katonai szintű titkosítást használ az adatküldés és a chat során, és azt érzik, hogy a benne rejlő potenciállal a felhő alapú szolgáltatóknak is hadat üzenhet. A beszélgetés onnan indult, hogy egy egyszeri tartalomgyártói megjelenést szerettek volna rajtunk keresztül, de a közös rezonálás olyan hamar kiderült, és mi, mint Penta Media is annyira éreztük a termékben rejlő potenciált, hogy viszonylag hamar megindultak az ötletelések a tekintetben, hogyan tudnánk segíteni nekik szélesebb körűen.

A tervek decemberre véglegesedtek, és ezzel elindult a Penta Media működésének legátfogóbb szolgáltatási csomagja. Már a Nano decemberi BETA időszaka alatt elindítottuk a tartalomgyártói kommunikációt, de a kezdeti egyszeri videós promóció helyett, elfogadva szakmai javaslatainkat, végül rögtön 3 gyártónál, a The Reelcrew-nál, Jancsó Gergőnél és Radics Petinél is kikerült egy-egy videó, ami 3 különböző hangvételben mutatja be a Nano szolgáltatásait. Mivel pedig rávilágítottunk a Clarabotnál arra, hogy a tartós tartalomgyártói együttműködéseknek nagyobb foganatja van, mint egyszeri promóciónak, a The Reelcrew szintén tavaly fellendülő TikTok profilján, Radics Peti pedig YouTube-on készített már több anyagot azóta, amiben szerepet kap a Nano promóciója.

A tartalomgyártói tevékenységek mellett azonban éreztük, hogy saját social media jelenlét nélkül ezek a videók önmagukban nem fognak elég hitelt adni a fogyasztók felé, hogy nagyobb számban tiszteljék meg bizalmukkal a Clarabotot, ráadásul a figyelmet fenn is kell tartani. Úgyhogy megkaptuk a megbízást, hogy decemberrel induljon el a Nano Facebook, Instagram, Twitter, YouTube és LinkedIn oldala, ahová a megjelenések és update-ek ritmusától függően változó intenzitással, de jelenleg is folyik kommunikáció. Továbbá megalkottuk Nano Kapitányt, az adattitkosítás szuperhősét, és neki egy teljes személyiséget Twitteren.

Ezzel egy időben – gyártási oldalunkat erősítve – műhelyünkben elkészült egy animációs kisfilm is, ami a Nano előnyeit mutatja be és aminek magyar szinkronjához neves színművészünk, Albert Péter adta a hangját. De a napokban jelentettünk meg egy F.A.Q. videót is, ami a megjelenés óta, a tartalomgyártóink anyagai alatti kommentekben felmerült kételyeket igyekszik eloszlatni.

A gyártást tekintve pedig nemcsak videós, vagy social oldalról álltunk bele a munkálatokba, de felhasználói tutorial one pager-eket, pitchekhez használható pdf-eket és sajtó-kiajánlókat is készítettünk, amivel több fizetetlen és egy fizetett PR megjelenést is biztosítottunk a cégnek, többek között olyan helyeken, mint az IGN, vagy a PC Guru.

Az elmúlt fél év alatt már sok újítás kijött a Nano-hoz. Megjelent a teljes verzió, az Apple build, az Android verzió, a funkciók és nice to have feature-ök pedig napról napra bővülnek, ahogy a fáradhatatlan csapat rekordtempóban halad a fejlesztéssel. Mi idő közben biztosítottunk megjelenést Magyarósi Csabánál, a Tech2-nél, a Palóc Videótékánál, bevettük a kezelt pool-ba a más irányból már érkezésünkkor Nano-közeli Jordan Beast-et és Kókányékat, neveztük a Nano-t a Global Infosec Awards-ra, és már a kommunikáció nemzetközi kiterjesztését tervezzük, reklámspotok és podcastek rendezése mellett.

Hálásak vagyunk a Clarabot-nak, amiért ekkora szintű bizalmat kaptunk tőlük, és így kibontakozó kreativitásunk által mi is sokat tanulunk, fejlődünk! Mindenkinek sok olyan partneri viszonyt kívánunk, ami a Penta Media és a Clarabot között kialakult, és csak ajánlani tudjuk a Nano-t, ami a clarabot.com oldalon kipróbálható!

Contact

Lépjünk kapcsolatba!

Keress minket bátran ha tevékenységünk felkeltette érdeklődésedet és szívesen dolgoznál velünk.

Dolgoznál velünk?

Mindig nyitottak vagyunk új partnerekkel való együttműködésre. Ha bármely tevékenységünk felkeltette érdeklődésed, írj nekünk és felkeresünk személyre szabott megoldásunkkal. Hosszútávú együttműködésekben hiszünk de természetesen minden spot megkeresésből indul el.

Van egy jó ötleted de nem tudod hogy valósítsd meg?

Az új ötleteknek, kreatív együttműködéseknek mindig örülünk! Nem csak kivitelező és megvalósító csapat vagyunk, hisz kreatív csapatként a kezdeti ötletből teljes folyamatot vázolunk és alakítunk ki neked.

Rendezvények?! YES!

Főleg influencerekkel összekötött rendezvényeink fontos részét képzik a tevékenységünknek, hisz nem csak megvalósítjuk őket de népszerűvé is tesszük.

Contact
X