Miért volt különleges a TheVR Boston Dynamics-bemutatója?

2021.02.26. Faragó Krisztián

A Boston Dynamics idén piacra dobta rendelhető formában “fogyasztói” robotjait, Spot-ot és Atlas-t. A hír bejárta a világsajtót, Spot ára “mindössze” 22 millió forint, emiatt pedig kétszer meggondolja a jövendőbeli tulajdonos, hogy valóban szüksége van-e rá. A TheVR azon szerencsések között volt, akik betekintést kaptak testközelből a tudásába. Ez önmagában nem lenne különleges, hiszen a hazai tech sajtó színe java is így tett. Akkor miért az?

Hazánkba az Alza jóvoltából jutott el Spot, tekintve, hogy az Alza vezetője vett egy példányt, hogy azt magasztosabb célok érdekében vonja be projektekbe. Merthogy amire ezek képesek, az bőven túlmutat a szórakoztatáson. Magukról a robotokról már sok videót szivárogtatott ki korábban a Boston Dynamics, amik láttán nyilvánvalóan sok gyerek is izgalomba jöhetett, és várták, hogy mikor játszhatnak kutyájukként Spottal a kertben. Az árára való tekintettel ugyan arra még sokat kell várni, hogy ő legyen a házőrző minden második háztartásban, de lévén, hogy a gyerekek nem olvasnak tech sajtót, a játékok által is megkedvelt TheVR-os srácokat viszont követik, ezt jó eséllyel hamarabb tudják meg tőlük.

Az Alza vezetősége ebben a szellemben kereste fel a Janit és Pistit, akik az általános sajtóbemutatón felül arra is lehetőséget kaptak, hogy még a bemutató előtt egy VIP tesztelés keretében tech tudásukat és minden, Spotról szerzett előismeretüket bevetve teljesebb képet kapjanak a működéséről. A több mint 20 perces videóban a srácok lelkesedésükön felülkerekedve igyekeztek mindenre kitérni, ami egy átlag, vagy átlagon felüli tech rajongót foglalkoztat az akkumulátortól kezdve az irányításon át a funkciókig. Ugyanakkor az ő szájukból is elhangoznak a kiküszöböletlen problémát és a félelmek is, a lehetséges rossz célú felhasználásra, és a technológia fejlődéssel jövő mesterséges intelligencia-térnyerésre nézve is.

Egyfelől elismerik és magasztalják a fejlesztést és a lehetőségeket, amik eddig nem voltak megvalósíthatók, másfelől elgondolkodtatják a követőiket, ami egy ekkora követőtáborral bíró tartalomgyártó esetében egy elengedhetetlen felelősségvállalás. A videó ráadásul 311K+ megtekintést ért el, ami a YouTube utóbbi időkben változó algoritmusa miatt kisebb arányosított elérést produkáló nagy csatornák videóinak teljesítményéhez képest kiemelkedő.

Az esetből jól megmutatkozik, hogy bizonyos területeken a partnerek nagyobb hangsúlyt fektetnek a tartalomgyártókkal való bemutatásra, a megfelelőbb célközönség elérése és alkalmanként a mélyebb, mégis érthető prezentálás érdekében.

Contact

Lépjünk kapcsolatba!

Keress minket bátran ha tevékenységünk felkeltette érdeklődésedet és szívesen dolgoznál velünk.

Dolgoznál velünk?

Mindig nyitottak vagyunk új partnerekkel való együttműködésre. Ha bármely tevékenységünk felkeltette érdeklődésed, írj nekünk és felkeresünk személyre szabott megoldásunkkal. Hosszútávú együttműködésekben hiszünk de természetesen minden spot megkeresésből indul el.

Van egy jó ötleted de nem tudod hogy valósítsd meg?

Az új ötleteknek, kreatív együttműködéseknek mindig örülünk! Nem csak kivitelező és megvalósító csapat vagyunk, hisz kreatív csapatként a kezdeti ötletből teljes folyamatot vázolunk és alakítunk ki neked.

Rendezvények?! YES!

Főleg influencerekkel összekötött rendezvényeink fontos részét képzik a tevékenységünknek, hisz nem csak megvalósítjuk őket de népszerűvé is tesszük.

Contact
X